X
GO
en-USnb-NO
04.04.2018

COAT i media

Her finner du en oversikt over nyhetsoppslag om COAT eller av COAT forskere. Siste sak er om forskning på Svalbard-rypene i forskning.no

Les mer

20.03.2018

Vinterfeltarbeid i COAT

Mars og april er tid for vinterfeltarbeid i COAT. I Varanger er den årlige overvåkningen av snøforhold gjennomført, mens på Svalbard er det satt ut lyttestasjoner for å overvåke ryper.

Les mer

15.02.2018

Nytt forvaltningstiltak i COATs fjellrevmodul på Varangerhalvøya/Várnjárgga

Tjuesju fjellrever/njálat fra avlstasjonen på Oppdal ble satt ut på Varangerhalvøya/Várnjárgga den 13. februar, som et ledd i tiltakene for å bevare den kritisk truende arten.

Les mer

06.02.2018

Gjess på Svalbard påvirker predasjon på andre bakkehekkende fugler

De siste årene har det vært en økning i antall gjess/čuotnjágat som tilbringer sommeren på Svalbard/Svalbardá. Gjess/čuotnjágat hekker på bakken, hvor både egg og unger er ett lett bytte for fjellreven/njálla. Dersom gåsekolonier tiltrekker flere fjellrever/njálat, hvordan påvirker dette overlevelsen til andre bakkehekkende fugler på den arktiske ...

Les mer

28.09.2017

Bli med på målerjakten!

Høsten nærmer seg og dagene blir mørkere. Nå begynner en spennende tid for små og store måler-jegere.

Les mer

17.07.2017

Vil bruke sang for å redde rypene

Kalde og ubarmhjertige somre, milde og ustabile vintre, og en rekke fiender. Det er historisk lave rypetall i nord, men forskere tester ut en ny metode som kan sikre rypenes framtid.

Les mer

18.05.2015

Fotograferer smågnagernes hemmelige liv under snøen

Hva driver gnagerne med, der under snøen? Gjennom et prosjekt finansiert av Framsenteret har forskere utviklet en fotoboks som kan gi flere svar på hva som foregår.

Les mer

12.12.2014

Varangerhalvøya - et lite stykke Arktis

Varangerhalvøya har fått et eget temahefte i Ottar, et populærvitenskaplig tidsskrift fra Tromsø museum - Universitetsmuseet . Heftet er på 100 sider, og tar opp temaer fra klima og geologi, til kulturhistorie og klimaøkologisk forskning i Varanger regionen.

Les mer

12.05.2014

Rovdyrene styrer økosystemet i Arktis

Det er de små dyrene som blir rovdyrmat, mens reinsdyr og moskus slipper lettere unna. Rovdyr har en sterk regulerende effekt på økosystemet i den sørlige delen av Arktis. Men det kan endre seg med varmere klima.

Les mer

28.10.2013

Lanserer rapport om nytt observatorium

Framsenteret har ferdigstilt en omfattende plan for Klimaøkologisk Observatorium for Arktisk Tundra (KOAT). Nå starter arbeidet med å finansiere drift av et slikt observatorium.

Les mer