GO
en-USnb-NO

Fjellrevkonferanse på Svalbard

Publisert: 11. oktober 2022

Den 6. internasjonale fjellrevkonferansen ble arrangert av Norsk Polarinstitutt i Longyearbyen 26.-29. august. Konferansen ble holdt ved Universitetssenteret på Svalbard og hadde totalt 69 deltakere, hvorav 24 var online, fra 14 land.

Fjellrevkonferanse på Svalbard

Fra sosial tilstelning på Camp Barentz i Adventdalen. Photo: Hurtigruten

Den første dagen av konferansen var en workshop med tittelen "Issues of Tourism and Arctic Wildlife", med syv inviterte forelesere som ble avsluttet med en paneldiskusjon ledet av redaktøren for "High North News" Arne O. Holm. Den første dagen ble avsluttet med en økt om det nye utbruddet av «pelslus» hos fjellrev og hvordan man håndterer dette problemet.

Eva Fuglei åpner konferansen i Møysalen på UNIS. Photo: Elin Vinje Jensen

På dag to ble konferansen offisielt åpnet av Sysselmannen på Svalbard, Lars Fause, og den fortsatte i to dager med åtte ulike sesjoner og 40 fjellrevbiologipresentasjoner og 18 postere. Konferansen ble avsluttet med en båttur med MS Bard i Isfjorden, Tempelfjorden og Sassenfjorden, som viste deler av overvåkingsområdet for fjellrev på Svalbard, inkludert observasjoner av sjøpattedyr, sjøfugler og brefronter. Konferansen ble streamet og kan sees på youtube.

Paneldiskusjon i Møysalen på UNIS. Photo: Eva Fuglei.

Skriv ut
Søk