Jeg tar for tiden til en mastergrad i biologi (nordlige populasjoner og økosystemer) ved Universitetet i Tromsø, der forskningen min fokuserer på å forstå de miljømessige faktorene som påvirker aktiviteten til rødrev på Varangerhalvøya i Norge. Støttet av Fulbright og NORAM-stipender, bruker prosjektet mitt akselerometer- og GIS-data for å utforske hvordan faktorer som snødybde, temperatur og menneskelig aktivitet påvirkninger påvirker atferden og energibruken til rødrev gjennom ulike sesonger. I tillegg har jeg utført bakkekontroll for våre sporingssendere i Tangen Dyrpark for å etablere grunnlinjer og terskler for akselerasjonsdata samlet fra felt.
Jeg har en bachelorgrad i zoologi med et bi-fag i fiskeri- og viltvitenskap fra Oregon State University, USA. Min profesjonelle erfaring har gitt meg et variert ferdighetssett, inkludert disseksjon av prøver, vevsprøvetaking og levende fangst av dyr, sammen med mer teknisk laboratoriearbeid som molekylære deteksjonsteknikker. Jeg har jobbet i både felt- og laboratorieinnstillinger, ofte under utfordrende forhold og med ulike interessenter, der tilpasningsevne og problemløsning er nøkkelen til forskningsprosessen. Disse rollene har hjulpet med å forbedre mine praktiske ferdigheter, som er sentrale i mitt nåværende matergradsarbeid.
I tillegg til mitt vitenskapelige arbeid er jeg lidenskapelig opptatt av å engasjere meg med publikum som naturturismeguide, der jeg liker å lære andre om biologi og økologi i Nord-Norge. Å dele kunnskap med andre, enten det er i forskning eller gjennom guiding, er noe jeg verdsetter dypt mens jeg arbeider mot å fremme bevaringen av arktiske økosystemer.